Spinattærte med tomat - perfekt til madpakken

Nu skal der KÅL på sundheden!

331752

Kålsæsonen er allerede i fuld gang, men hvad er det lige, som er så fantastisk ved kål? For det første er kål sundt, og samtidig med det er det mættende og sørme også billigt. Det kan vi godt lide! Men hvorfor er kål så sundt?
Kål er propfyldt med vitaminer og antioxidanter, og er bl.a. rig på K-vitamin, som er godt for vores knogler og A-vitamin, som er vigtig for øjets funktion, for hud og slimhinder, og så er det “guf” for vores tarmflora og kroppens syre-basebalance, da det er en basisk grøntsag.

Der er mange forskellige måder at bruge kål på i maden, en af dem jeg bruger meget er tilbehør til min aftensmad, og det er bare super lækkert og nemt. 🙂

Skærmbillede 2015-11-29 kl. 20.21.51

Spidskål-æble råkost
Til to personer skal du bruge:

  • 3 æbler
  • 5 blade spidskål
  • 2 dl honningristede solsikkekerner
  • 2 spsk. agavesirup
  • 1 spsk. citronsaft

Fremgangsmåde
Snit hvidkål og riv æblerne – sig æblesaften fra, og bland dem sammen. Kom så
sirup og citron ud over, og evt. en lille smule af æblesaften, og lige inden servering
vendes de honningristede solsikkekerner i. Drys evt. også lidt over salaten, når den
skal serveres. Velbekommen!

Næringsindhold pr. person:
Energi: 223 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 35 g
Kostfibre: 7 g

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinattærte med tomat - perfekt til madpakken