En anderledes morgengrød

Hyldeblomstsaft smager af sommer

Jeg elsker forår, og jeg elsker sommer. Når solen skinner, fuglene kvidrer og blomsterne springer ud. Når hyldeblomsterne er klar, er jeg den første til at lave hyldeblomstsaft, for det smager bare af sommer! Her får I min opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft – og ja, der er sukker i! 🙂

IMG_0966_1024

Hyldeblomstsaft:
ca. 1 liter ren saft – fortyndes med ca. 4 liter vand = 5 liter lækker hyldeblomstsaftevand

  • 15-20 stk. hyldeblomstskærme
  • 1/2 citron
  • 700g rørsukker
  • 4 dl vandt
  • 20 g citronsyrer
  • en smule atamon at skylde opbevaringsflasken i

Du starter med at skylde skærmene med koldt vand, så alle dyr og urenheder er væk,
så lægger du dem i en ca. 2 L gryde.
I en anden gryde kommer rørsukker, vand, citron skiver, citronsyren, og koger den kort op.
Herefter hældes det kogende indhold over skærmene, og lader det stå i lagen i gryden i ca. 2 dage i køleskab. Efter de to dage fugtiggøres et rent viskestykke og indholdet af gryden filtreres gennem dette. Herefter har du så ca. en liters hyldeblomstsaft, som du nemt og enkelt kan blande op med vand.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En anderledes morgengrød